نکات مهم در مورد کابین آسانسور
انواع کابین آسانسور
کابین آسانسور اولین فضای قابل توجه هنگام ورود به یک ساختمان بوده و کلاس ساختمان را منعکس می کند. طراحی کابین برای تکمیل نمای ساختمان و حس معماری بسیار مهم است. کابین مهم ترین جزء آسانسور به شمار می رود، زیرا مسافران به طور مستقیم با آن تعامل دارند. کابین یک محفظه فلزی بوده که به صورت عمودی حرکت می کند و مسئول حمل و نقل مسافران یا محموله، بین طبقات است.
سه جزء اصلی کابین عبارتند از: قاب، سکو و دیوارها، شامل پوشش های داخلی و تزئینات. درب هنگام حرکت از مسافران محافظت کرده و قاب از طریق طناب بکسل، وزن سرنشینان و کابین را تحمل می کند. توجه به طراحی کابین برای تجربه ایمن و راحت آسانسور ضروری است.
۳ نکته در طراحی و ساخت کابین های آسانسور
سه نکته در طراحی و ساخت کابین های آسانسور باید مورد توجه قرار گیرند که عبارتند از:
- طراحی زیبا و جذاب کابین
- ایمنی مسافران
- جنس کابین آسانسور و ابعاد آن
برای رعایت این نکات، باید موارد زیر را اجرا کنید:
-
طراحی بدنه کابین
کابین آسانسور با حداقل ضخامت ورق فولادی ۱.۵ میلی متر ساخته شده است. کف و سقف آن نیز از فولادی با حداقل ضخامت ۲ میلی متر تشکیل می شود. بدنه آن از لته هایی به عرض ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر تشکیل شده که در طولی برابر با ارتفاع کابین چیده شده اند. این لته ها به یکدیگر پیچ شده و لبه های آنها حداقل ۳.۵ سانتی متر به عقب برگردانده می شوند تا بدنه تقویت شود. ارتفاع مفید کابین حداقل ۲ متر، حداکثر فاصله بدنه تا سطح داخلی کانال آسانسور ۵ سانتی متر و حداقل فاصله ۲ سانتی متر است.
تقسیم بدنه به قطعات کوچکتر، نصب، مونتاژ و باز کردن از داخل آسانسور را بسیار ساده تر می کند. برای کاهش سر و صدا، ممکن است مقداری چوب در کف ورق فولادی گنجانده شود. پوشش گرانیت، سرامیک یا ضد خش را می توان برای اهداف تزئینی اضافه کرد. کابین آسانسور ممکن است بر اساس نظر معمار، طراح یا کارفرما دارای ورق های آجدار باشد. بدنه کابین را نیز می توان با پنل های ام دی اف یا فولادی، جهت ایجاد تناسب با هدف آسانسور، روی تخته نئوپان پوشاند.
-
رعایت ایمنی در کابین آسانسور
دیوارها، کف و سقف کابین آسانسور باید به اندازه کافی استحکام داشته باشند. بدین ترتیب می توانند در برابر نیروهای حین حرکت یا برخورد با ضربه گیرها در پایین شفت مقاومت کنند. تمام قطعات کابین باید در برابر فشار مقاومت کافی داشته باشند.
انواع کابین آسانسور از نظر درب کابین
انواع درب های به کار رفته در کابین عبارتند از:
- نیمه اتوماتیک تلسکوپی
- تمام اتوماتیک تلسکوپی
- تمام اتوماتیک سانترال
- بدون درب
نوع درب کابین آسانسور می تواند به صورت دولته، سه لته، چهارلته، اتوبوسی، سینوسی و غیره طراحی شود.
انواع کابین آسانسور از نظر تزئینات داخل کابین
انواع تزئینات قابل استفاده در کابین آسانسور عبارتند از:
- فرمیکا استیل
- MDF استیل
- تمام استیل
- نیمه استیل
- تمام استیل طلایی، دودی و طرح دار
- شیشه ای (PANORAMA) ، مورد استفاده در نمای ساختمان یا در مراکز تجاری
- کابین با دیواره گالوانیزه و کف پارکت یا سنگ، مورد استفاده برای بالابر یا به طور موقت در ساختمان ها
آسانسورهایی که برای حمل و نقل مسافر طراحی شده اند، معمولا برای ظرفیت های ۴، ۶، ۸، ۱۰ و ۱۲ نفر ساخته می شوند. آسانسورهای حمل و نقل بار، معمولا دارای ظرفیت ۱۰، ۱۳ و ۲۱ نفر می باشند. آسانسورهای ۴ تا ۸ نفری پرکاربردترین آسانسورها هستند.
طراحی کابین آسانسور
فولاد، ماده ترجیحی برای طراحی کابین آسانسور بادوام و شیک است. همچنین می توان از شیشه و آینه برای زیبایی، در کابین ها استفاده کرد. کابین های تمام استیل، لوکس ترین و بادوام ترین کابین ها هستند. آنها در طرح های مختلفی از جمله استیل آینه طلایی، فولاد آینه دودی، استیل شامپاین و استیل طرح دار عرضه می شوند. این کابین ها به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، قیمت بالاتری نسبت به کابین استیل فرمیکا و استیل ام دی اف دارند. قیمت کابین تمام استیل بر اساس طرح، اندازه و ورق استیل استفاده شده متفاوت است.
نکات مهم در ساخت کابین
- حداقل ضخامت دیواره کابین: ۱/۵ میلی متر
- ضخامت سقف و کف کابین: حداقل ۲ میلی متر
- روشنایی دائمی در داخل کابین در حالت ایستاده و در حالت استندبای با نور کم
- قرارگیری دکمه های زنگ هشدار یا توقف اضطراری در پایین پنل
- حداکثر ارتفاع بالاترین دکمه در کابین: ۱۳۷ سانتیمتر از کف
- پوشیده شدن تمامی اجزا، به جز درب ورودی کابین، دریچه اضطراری و محل تهویه هوا
- توقف کابین در تراز هر طبقه و باقی ماند در تراز کف طبقه هنگام ورود و خروج مسافر
- تعیین وزن کلی کابین نسبت به قدرت موتور آسانسور
تفاوت استیل بگیر و استیل نگیر چیست؟
فقدان لایه کروم در استیل بگیر آن را مستعد خوردگی می کند و در طول زمان منجر به تغییر رنگ می شود. متأسفانه برخی از افراد سود مالی را در اولویت قرار داده و از استیل بگیر در کابین آسانسور استفاده می کنند. این امر باعث می شود کارفرما متحمل ضرر مالی شود. معمولا به دلیل اطلاعات ناکافی در مورد فولاد، تشخیص آن توسط افراد بر اساس ظاهر دشوار است. در نهایت، دکوراسیون کابین باید دوباره تغییر کند که نیاز به اقدام برای اصلاح وضعیت دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!