آسانسور هیدرولیک مناسب برای طبقات کم!

آسانسور-هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک یکی از گزینه‌های ایمن در دنیای آسانسورها هستند. این ایمنی به دلیل سیستم جک هیدرولیک آنها است. اگرچه ایمنی در آسانسورهای هیدرولیک افزایش می‌یابد، اما با محدودیت‌هایی نیز همراه هستند. این محدودیت‌ها شامل محدودیت در سرعت و شتاب می‌شوند. در کل، آسانسورهای هیدرولیک حرکتی نرم و بی‌سر و صدا دارند.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

آسانسور هیدرولیک به آن نوع از آسانسورها گفته می‌شود که توسط نیروی فشار روغن کار می‌کنند. در آسانسور هیدرولیکی خانگی، تأمین نیروی محرکه به عهده جک و پاوریونیت است. این آسانسورها دو دسته اصلی به نام‌های “ساده” و “پیشرفته” دارند، که نمونه‌های ساده آن‌ها شامل پیستون و سیلندر هستند. این دو قطعه پایین کابین آسانسور نصب می‌شوند.
موتور در زیر کابین قرار دارد و روغن به‌وسیله تلمبه، از مخزنی به سیلندر آسانسور پمپاژ می‌شود. به‌محض پر شدن ظرفیت سیلندر، روغن به‌واسطه نیرویی که به پیستون و کابین وارد می‌شود، آن‌ها را به بالا حرکت می‌دهد. به‌طورکلی، آسانسور هیدرولیک از طریق جک هیدرولیکی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و به‌وسیله آن به حرکت درآمده و کابین به بالا و پایین می‌رود. قبل از عملکرد جک هیدرولیکی، این مایع، یعنی روغن تحت فشار، کابین آسانسور را بالا می‌برد.
از آنجا که مفهوم “هیدرولیک” به تولید نیرو، انتقال آن، و تبدیل آن به‌وسیله مایع تحت فشار اشاره دارد، آسانسورهای هیدرولیکی در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از ویژگی‌های مهم این آسانسورها این است که احتیاجی به نصب موتورخانه در بخش بالای چاهک ندارند، زیرا موتور، پمپ، و دیگر اجزاء مرتبط در داخل اتاق کابین قرار می‌گیرند.
کارشناسان معتقدند که آسانسورهای هیدرولیکی از ایمن‌ترین‌ها هستند و احتمال سقوط پایینی دارند. دلیل اطمینان از ایمنی این آسانسورها، محدودیت سرعت آن‌ها است. اما در ساختمان‌های مرتفع، از آسانسورهای هیدرولیکی استفاده نمی‌شود. این آسانسورها به دلیل حرکت با کیفیت و روان در زمان استفاده، هیچ‌گونه صدای ناخوشایندی ایجاد نمی‌کنند.

مشخصات فنی آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیکی در کل دارای چندین بخش اساسی هستند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. مخزن روغن
۲. برد کنترل
۳. پاور یونیت
۴. سنسورها
زمانی که دستور حرکت داده می‌شود و کابین آسانسور حرکت می‌کند، دیتا سنسورها به عنوان مشخص‌کننده نوع حرکت و سرعت عمل می‌کنند. در نهایت، این دیتا سنسورها نیروهای مورد نیاز را تزریق می‌کنند.
فشار مایع موجود در داخل سیلندرها نیز در حرکت کابین نقش دارد. با تاثیر این فشار، پیستون به حرکت درآمده و کابین حرکت می‌کند.
آسانسورهای هیدرولیکی دارای ویژگی‌های فنی متعددی هستند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• سیستم ضد سرقت
• عدم نیاز به گاورنر
• عدم نیاز به ساخت موتورخانه
• امکان استفاده در چاهک‌های کم ارتفاع
• حرکت بی‌صدا، نرم و سریع
• مصرف بهینه انرژی
• کاراسلینگ جهت حمل کابین
• امکان استفاده از برق سه فاز یا تک فاز
• دارای پمپ روغن دنده‌ای، پمپ پره‌ای و اسکرو برای ساخت پاور یونیت

آسانسور جکی یا هیدرولیکی چگونه کار می‌کند؟

آسانسور‌های هیدرولیکی در ساختمان‌هایی با کمتر از ۶ طبقه نصب می‌شوند. در حین حرکت به بالا، موتور در پاور یونیت فعال می‌شود و روغن به سیلندر می‌رود. بعد از پر شدن سیلندر، پیستون جک به کاراسلینگ وصل می‌شود و کابین آسانسور به بالا حرکت می‌کند. برای توقف کابین آسانسور، سیستم مرکزی دستوری ارسال می‌کند تا پمپاژ روغن متوقف شود.
پس از قطع پمپاژ، آسانسور توقف می‌کند. برای حرکت کابین به پایین، دستور دیگری به سوپاپ‌های فرمان ارسال می‌شود که آنها را باز می‌کند و روغن به سیستم جاری می‌شود. این کار باعث می‌شود که نیروی جاذبه و وزن خود کابین آسانسور نیروی لازم برای حرکت به پایین را به سیلندر و جک آسانسور منتقل کند. در این مرحله، سیلندر از روغن خالی می‌شود.
برای توقف آسانسور و جلوگیری از حرکت، سیستم مرکزی دستور توقف را ارسال می‌کند. این دستور باعث می‌شود تا سوپاپ بسته شود و کابین توقف کند.

کاربرد آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی ابزاری برای انتقال عمودی کابین آسانسور در ساختمان‌های با ارتفاع کم هستند.
در ساختمان‌های اداری با چهار طبقه یا کمتر، آسانسورهای هیدرولیکی یک وسیله انتقال عمودی هستند. در ساختمان‌های مسکونی با دو، سه، چهار یا پنج طبقه، آسانسورهای هیدرولیکی به ساکنان کمک می‌کنند تا به راحتی بین طبقات حرکت کنند.
در کلینیک‌ها و بیمارستان‌های کوچک، آسانسورهای هیدرولیکی امکان انتقال بیماران و تجهیزات پزشکی را بهبود می‌بخشند .همچنین، در کارخانه‌های صنعتی، آسانسورهای هیدرولیکی به انتقال مواد خام یا بار کمک می‌کنند.
از دیگر کاربردهای آسانسور هیدرولیکی می‌توان به استفاده در پارکینگ‌ها، فروشگاه‌های سه طبقه و استفاده به عنوان آسانسور مسافری، خانگی، تجاری، صنعتی و … اشاره نمود.

مزایای آسانسور هیدرولیکی چیست؟

افزایش ایمنی آسانسور ویژگی‌های مهمی را به آن اضافه می‌کند. این ویژگی‌ها شامل، کاهش خطر برق‌گرفتگی، عملکرد بی‌صدا، کاهش هزینه‌ها، توقف نرم در طبقات، حذف گاورنرو امکان افزایش فضای کابین هستند.

ابعاد استاندارد آسانسور هیدرولیکی

ابعاد کابین آسانسور هیدرولیک نسبت به آسانسورهای کششی، به علت عدم وجود ریل و وزنه، بزرگ‌تر است.

مراحل نصب و اجرای آسانسور هیدرولیکی

مطابق نقشه آسانسور هیدرولیک، فرآیند نصب و اجرای آن به گام‌های زیر تقسیم می‌شود. این مراحل شامل نصب ریل، نصب جک، نصب کارسلینگ، نصب پاور یونیت، اتصال شلنگ، نصب قطعات، نصب سنسورهای چاه، نصب تابلوی فرمان و راه‌اندازی سیستم می‌باشد. برای اجرای مرحله راه‌اندازی آسانسور، باید به افراد با تجربه اعتماد کنید، زیرا این فرآیند به تخصص نیاز دارد.

اجزای اصلی آسانسورهای هیدرولیکی

علاوه بر جک هیدرولیکی، موتور، پاور یونیت و شیرهای کنترل، اجزای اصلی آسانسورهای هیدرولیکی شامل شیرهای اطمینان، کاراسلینگ، تابلو فرمان، درب هیدرولیک، لوله انتقال روغن، ریل کابین، ضربه گیر نیز می‌شوند.

آشنایی با انواع آسانسورهای هیدرولیکی

موتور آسانسور هیدرولیکی دو نوع اصلی دارد. یک نوع‌ از این‌ها موتورهای الکتروموتور مستغرق نام دارند که داخل محیط روغنی قرار دارند. دیگر نوع، الکتروموتورهای هوا خنک یا خشک است که بدون روغن کار می‌کنند. این الکتروموتورهای خشک عمدتاً برای آسانسورهای ساختمان‌های کم ارتفاع استفاده می‌شوند. از طرف دیگر، الکتروموتورهای داخل روغن معمولاً برای آسانسورهای ساختمان‌های بلند به کار می‌روند.

محدودیت‌های آسانسورهای هیدرولیکی چیست؟

• اگرچه آسانسورهای هیدرولیکی توجه و محبوبیت زیادی جلب کرده‌اند، اما با محدودیت‌هایی روبرو هستند. این محدودیت‌ها به علاوه مسائلی نظیر تولید حرارت و محدودیت ارتفاع شامل موارد زیر نیز می‌شوند:
• حساسیت نسبت به دما و وزن
• محدودیت سرعت
• محدودیت ترافیک

سرعت استاندارد آسانسورهای هیدرولیکی چقدر است؟

سرعت آسانسور هیدرولیک حداکثر ۰.۶۳ متر بر ثانیه می‌باشد. بنابراین، نباید از این نوع آسانسورها برای مکان‌هایی که نیاز به سرعت بیشتر از یک متر بر ثانیه دارند استفاده کنید.

مقایسه آسانسورهای کششی و هیدرولیکی

مهم‌ترین تفاوت بین آسانسور هیدرولیکی و کششی سیستم انتقال کابین و نحوه کارکرد آن ها است. از دیگر تفاوت‌های این دو آسانسور می‌توان موارد زیر را برشمرد.
• آسانسورهای کششی انرژی کمتری مصرف می‌کنند.
• آسانسورهای کششی هزینه اولیه کمتری دارند.
• مدل کششی برای ساختمان‌های بلند و نیمه بلند کاربرد دارد، اما آسانسورهای هیدرولیکی برای مراکز ۴ تا ۵ طبقه مناسب هستند.
• تحمل همه وزن آسانسور در نوع کششی بر عهده موتور نیست و سیستم آن راندمان بالاتری دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *